7 TE GEKKE NIEUWE BOEKEN

Boekentips

Hoe leuk is het als je je zoon of dochter gave en hippe schoenen aan kan doen? Belangrijk is wel dat ze lekker zitten en goed zijn voor de voeten uiteraard. Maar wat ik ook zeker kan waarderen, is wanneer schoenen in de wasmachine kunnen na een dag in de zandbak op school. Voor de kleintjes ben ik altijd op zoek naar schoentjes die de hele dag aan kunnen blijven, op de warme grond, in het zand en in het water. Volgens mij heb ik een leuke top 6 gevonden, die ook nog eens betaalbaar is.

 

Waarom? Een eerste vraag- en antwoordboek
Een luttele honderd keer per dag komt er een waarom-vraag voorbij. Waarom zijn aardbeien rood? Waarom mag ik niet alleen met de bus? Waarom draagt de buurvrouw een bril? Dit boek biedt hulp! Een wandeling in het park, een bad nemen, mama helpen in de keuken…bij alle activiteiten stelt een kind zich duizenden-één vragen. In dit eerste vraag- en antwoordboek worden veel mysteries op een duidelijke en eenvoudige manier ontrafeld. Je kind komt alles te weten over het hoe en waarom van wat er gebeurt in huis, in de natuur, in de supermarkt of op de boerderij.
Meer info

Boer Boris heeft het heet
Boer Boris maakt een heleboel mee op zijn boerderij. In deze editie heeft Boer Boris het heet. Maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel warmer. Het is middenin de zomer en Boer Boris moet iets doen. Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt…wij zijn fan!
Meer info

100 Waanzinnige weetjes over wetenschap
Elke dag stellen wetenschappers nieuwe vragen, waardoor ze voortdurend nieuwe dingen ontdekken. Zo komen we steeds meer te weten over de aarde, de kosmos, de natuur, het menselijk lichaam, scheikunde, fysica, techniek, enzovoort. In dit boek vind je maar liefst 100 verbazingwekkende feiten die de wetenschap heeft onderzocht en bewezen. Een leuk en leerzaam boek voor kinderen die graag meer willen weten over het ‘hoe, wat en waarom?’ van de wereld om hen heen.
Meer info

Seksuele voorlichting 7-9 jaar – Mijn eerste infoboek
Al op jonge leeftijd hebben kinderen vragen rond hun eigen lichaam en seksualiteit: waar komen baby’s vandaan, waarom zoenen mensen elkaar, wat is verliefd zijn? Met behulp van het leuke verhaal in dit boek kun je op een speelse manier een onderwerp als seksualiteit aansnijden. De tante van de tweeling Robbe en Emma is zwanger en ze willen er alles over weten. Het verhaal wordt helder en zonder omwegen uitgelegd in begrijpelijke taal.
Meer info

Het enige echte doolhovenboek
Huh? Een boek vol doolhoven? Jazeker! Te gek voor de kleinsten onder ons. Leid de raket weer veilig terug naar de aarde, help de prinses haar ware prins te vinden, wijs het berenjong de weg naar zijn mama en duik met de onderzeeër naar de verzonken stad. Ga jij de uitdaging aan? Zoek en vind de juiste weg!
Meer info

De superwonderlijke reis van Freddie
Feiten zijn heilig voor de elfjarige Freddie: als je een feitje eenmaal kent, is het voor altijd van jou. Op feiten kun je vertrouwen. Als Freddie na de dood van zijn oma ontdekt dat zijn biologische vader nog leeft, besluit hij dan ook om stiekem het spoor van feiten naar zijn vader te volgen. Zo begint hij, samen met zijn beste vrienden Ben en Charlie, aan het avontuur van zijn leven (of in ieder geval van de zomervakantie).
Meer info

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?