BENTOBOXEN: KUNSTZINNIGE LUNCHEN

Niks lunchen met een boterham

Nederland is een broodland. Je hebt keuze uit oneindig veel beleg, maar het is en blijft brood wat eronder zit. Onze kinderen denken op z’n hoogst: hopelijk heb ik vandaag twee keer zoet. Japanse kinderen kijken iedere dag reikhalzend uit naar het lunchmoment. Want wat heeft mama vandaag weer in de bentobox gestopt? Spannend! Maar vooral: lekker. Wil jij je kind ook een keer iets anders voorschotelen dan bammetjes met kaas en chocopasta? Go bentobox!

In Japan weet iedere moeder wat een bentobox is. Er heerst onder de Japanse moeders zelfs een heuse competitie: wie maakt de meest indrukwekkende lunch voor haar kind? Een ‘bento’ is een lunchbox bestaande uit verschillende vakjes om voeding van elkaar te kunnen scheiden. Het hoofdingrediënt van de traditionele Japanse bento is rijst, aangevuld met eiwit (vis, vlees, ei, tofu, etc), groente en eventueel fruit. Het is een manier om alvast wat gezond voer binnen te krijgen. En het oog wil ook wat, dus ja wortels snijden in de vorm van poppetjes, appelpartjes een feestmutsje geven en radijsjes omtoveren tot paddenstoelen is heel normaal.

Die speelse opmaak dient ook een doel. Kinderen eten nu eenmaal liever stukjes peer die lijken op vlinders en een mini-wrap met zalm en een geinige prikker hapt gewoon lekkerder weg. Voor de kieskeurige eter is een bentobox vaak een uitkomst.

Voor inspiratie om aan de slag te gaan met jouw bentobox, kijk je hier:

deleukstelunch.nl

bentofabriek.nl

bettyskitchen.nl

moodkids.nl

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?