BEWUSTE UITJES

6x spelen met zand

Het is geen weer, maar je merkt dat jouw klauterkabouter er toch echt even uit moet. En waar krijgen ze nooit genoeg van? Precies zand. Het liefst mét gravers, klimtoestellen en glijbanen. Maar dan wel binnen. Mamaleest vond zes leuke binnenspeeltuinen met zand. Vergeet je schep niet!

Ga de natuur in
Toegegeven: deze is wel heel gemakkelijk. Maar wel noodzakelijk. Om bewust(er) te worden van de wereld om ons heen, moeten we wel goed weten wáár we wonen. En alle bomen, het groen, de mensen en de dieren omarmen. Dus hup, die laarzen aan en de bossen, duinen, weilanden, pleinen en parken in. Wil je echt maximaal bewust gaan? Doe dit alles dan op blote voeten.

Geef een ruil- of leen-feestje
Ruil en leen (uit.) Organiseer een ruilfeestje. Dit kan met volwassenen en kinderen. Geen ‘goede aard’ met die zwarte broek of een game die al tien keer is uitgespeeld? Maak dan een ander blij. En die ander heeft wellicht iets wat jij al jaren zoekt. Chippie erbij, frisje ernaast, muziekje aan: ruilen maar!

Kringloop
Bezoek een kringloop. Lekker snuffelen tussen de boeken en het servies. Niet dat we extra spullen nodig hebben natuurlijk, maar als je tóch wat nodig hebt, kun je het beter tweedehands kopen voor een zacht prijsje. Zo hoeft het niet opnieuw geproduceerd te worden. Vaak hangt er aan een kringloopwinkel ook een goed doel vast: dat zijn twee bewuste vliegen in een klap!

Eco Boats Amsterdam
Als je een dagje op stap bent in Amsterdam, kun je een rondvaartboot of ander soort boot nemen die op fossiele brandstof loopt. We weten echter allemaal dat de voorraad fossiele brandstof redelijk snel uitgeput zal raken. Tevens zorgt de verbranding voor de uitstoot van CO2, en dat heeft nadelige gevolgen voor de opwarming van de aarde. En dat willen we niet. Gelukkig zijn er bij Eco Boats Amsterdam elektrische sloepen te huur, waarbij gebruik wordt gemaakt van groene stroom.Nog een leuke bijkomstigheid is dat je de mogelijkheid hebt om het vaartuig zelf te bevaren, mits je achttien jaar of ouder bent en nuchter bent en blijft. Verder dien je je te houden aan de vaarregels. Je krijgt een kaart mee (en kinderen een speurtocht als ze dat leuk vinden) en je kunt zelf je route bepalen.
ecoboatsamsterdam.com

Strandjutten aan zee
Wat dacht je van een middag strandjutten aan zee (misschien wel met de trein ernaartoe?). Op veel plekken langs de Nederlandse kust kun je een gratis tas ophalen, waarmee je zelf gaat jutten. Dat ruimt niet alleen het stand lekker op; ook je hoofd knapt er van op.

Recycleknutselen
Naast het feit dat dit een mooi scrabblewoord is, is het ook een heel bewust uitje. Ga op de fiets naar een leuke speeltuin in de buurt, het bos of het park en zoek naar stenen, bladeren, verdwaalde bierdopjes en ander afval. Vervolgens maak je er thuis de mooiste dingen van. In ons magazine kun je hier een aantal voorbeelden van vinden. Recycling, creatief én goedkoop.

Afvaltentoonstellingen
Google eens ‘afval’, en je zult zien dat er altijd wel ergens in Nederland een tentoonstelling over (zwerf)afval is. Kun je meteen inspiratie opdoen voor je recycle knutselmiddag!

Adopteer een koe
Hè wat? Ja, dit kan dus! Het adopteren van een koe of kalfje is leuk en leerzaam. De boerderijen waar dit mogelijk is houden één à twee keer per jaar een open dag voor alle adoptievrienden. Hier maak je kennis met de andere adoptievrienden, beleef je de boerderij en volg je de ontwikkeling van je eigen adoptiekoe. Bij sommige boerderijen mag je ook komen eten tussen de koeien of meehelpen met melken (dit is per boerderij verschillend en spreek je samen af).Waarvoor doe je dit? Het adoptiegeld gaat voor 80% direct naar de boer. De boer besteedt dit geld aan doelen die direct of indirect het welzijn van de adoptiekoeien ten goede komen en die niet uit de normale bedrijfsvoering zouden zijn betaald. Wij zeggen; mooi en leuk initiatief!
adopteereenkoe.nl

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?