BIJZONDERE KINDERFEESTJES

7x feest

Kinderfeestje zijn er in vele gradaties. Voor een achtjarige een zaaltje afhuren en zijn favoriete band uitnodigen klinkt in onze oren lichtelijk overdreven. Wij zochten en vonden zeven bijzondere ideeën voor een te gek en prijsvriendelijk kinderfeestje.

Heks voor 1 dag
Kom voor een magisch kinderfeestje naar het Heksenmuseum in Appelscha. Met een kinderspeurtocht ga je door de enorme tuin. Je vindt er echte heksenrituelen die je mag doen, zoals wichelroede lopen en een wensritueel bij de vuurplaats. Als alles goed is gegaan en niet in de heksensoep is gelopen, ontvangt iedereen aan het einde een echt heksendiploma.
heksehoeve.com

Andersomdag kinderfeest
Ja, je leest het goed een andersomdag-kinderfeest! Dit vergt wel enige organisatie, maar het is wel héél leuk. Je mag de dag invullen zoals je wilt natuurlijk, maar hierbij enkele tips:

– Je begint het feest met friet
– Eindig de dag met de cadeautjes geven
– Schenk limonade in een bakje en serveer taart in een beker
– Ga verstoppertje spelen. Je moet ervoor zorgen dat je als eerste gevonden wordt. Maar natuurlijk zijn er wel regels, bijvoorbeeld: je moet wel ergens zitten waar je niet gezien wordt en je mag geen geluid maken!
– Als de muziek stopt ga je dansen. Staat de muziek aan, dan mag je niet bewegen. Wie wel beweegt is af.
– Maak een hindernisbaan. Deze doe je uiteraard achteruit. Lekker achteruit tijgeren of hinkelen…
kinderfeestjes.nl

Chocolade pumps versieren
Zoete meisjes met hoge hakjes gaan chocolade pumps versieren met fijne suikerdecoraties en gekleurde chocolade. Dit lekkere kunstwerk mag natuurlijk mee naar huis.
choco-en-zoet.nl

Kinderescaperoom
Kinderescaperooms an sich zijn niet zo heel bijzonder. Maar Sprookjesbos in Valkenburg heeft kinderexcaperooms met namen als: Wonderland en Toverschool. Daar wil je toch heen? Dus, kraken die codes en ontsnap op tijd!
sprookjesbos.nl

Garnalenvissen
Garnalenvissen? Op een kinderfeestje? Jazeker! Met de TX-10 ‘Emmie’ kun je vanuit de haven van Oudeschild op Texel een avontuurlijke tocht maken over de Waddenzee om op garnalen te vissen en een kijkje te nemen bij de zeehonden. Maak kennis met de wonderen van de Waddenzee.
garnalenvissenoptexel.nl

Een restaurantparty
Speciaal voor de echte (grotere) kookfanaten! Laat het feestvarken en zijn of haar gasten aan de hand van diverse ingrediënten (die je alvast in de keuken hebt uitgestald, samen met wat kookboeken) zelf een menu samenstellen. Vervolgens gaan ze aan slag in de keuken. De tafel dekken en weer afruimen hoort er ook bij. Zorg wel dat er genoeg is, want hun eigen ouders schuiven misschien ook in het restaurant aan?


Koe knuffelen

Op deze boerderij geniet je van het echte boerenleven. Ontdek de dieren, kijk hoe de koeien gemolken worden en knuffel de lieve koeien en kalfjes. Deze activiteiten doen de kinderen natuurlijk helemaal in stijl: laarzen en overalls zijn uiteraard aanwezig. Na lekker te hebben gespeeld op het erf en op de trampoline, staan er oer-Hollandse pannenkoeken op het menu!
koeknuffelen.nl

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?