BINNENSPEELTUINEN

6x spelen met zand

Het is geen weer, maar je merkt dat jouw klauterkabouter er toch echt even uit moet. En waar krijgen ze nooit genoeg van? Precies zand. Het liefst mét gravers, klimtoestellen en glijbanen. Maar dan wel binnen. Mamaleest vond zes leuke binnenspeeltuinen met zand. Vergeet je schep niet!

SchatEiland Zeumeren – Gelderland
Arrrrrggg! Bij SchatEiland Zeumeren voelen kinderen zich een echte piraat. Er zijn verschillende eilanden vol klim- en klauterplezier, je kunt er naar schatten en goud zoeken en een echt zeemansgevecht houden. Er is een onderwaterwereld maar er is vooral zand, heel veel zand. Precies wat we zochten.
zeumeren.nl

Gouden Woud – Noord-Brabant
Een plek waar je naar goud kunt zoeken is Gouden Woud. Deze speelboerderij is bewust natuurlijk van opzet en ligt midden in een stukje ongerepte natuur in Liempde (gemeente Boxtel). Voor de speeltoestellen is er gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Ook hier is de grond bedekt met zand. Dat betekent schoenen uit en met de blote tenen in het zand én in het water. Dubbel feest dus!
goudenwoud.nl

Het Sterrenstrand op recreatiepark TerSpegelt – Noord-Brabant
Oe…nóg meer zand en veel water. Het Sterrenstrand op recreatiepark TerSpegelt weet hoe je kinderen moet vermaken. Een spectaculair klim- en klauterkasteel en het voetje van de vloerpad zorgen voor de nodige actie. En alles is overgoten met een strandsausje. Want ook al regent het buiten; hier kunnen je lekker je zwembroek aan. Kliederen met water in Zilva’s Haven en bij de havenkant is in ieder huisje wel iets verrassends te ontdekken. En áchter de huisjes zit een geheime ingang verstopt, deze geeft je toegang tot het ondergrondse labyrint…
terspegelt.nl

De Gerrithoeve – Noord-Brabant
De Gerrithoeve, een van onze favorieten. Niet te groot, niet te klein, precies goed dus. Gravers zijn aanwezig en ook aan de overalletjes is gedacht. Mocht het zonnetje toch doorbreken, buiten vind je nog meer zand, fietsen en een kabelbaan. Ook niet geheel onbelangrijk; er zit een heerlijk restaurant bij!
gerrithoeve.nl

Het Zandkasteel op camping De Somerense Vennen – Noord-Brabant
Met zo’n naam kun je niet anders dan uitblinken in zand. Daarnaast is er ook een kinderpaleis. Glijden, klimmen, wipwappen en zandtaartjes maken. Bij de binnenspeeltuin van Camping de Somerse Vennen kan het allemaal.
somerensevennen.nl

Speeltuin Morskieft – Overijssel
Ook hier is binnen veel zand te vinden, met daarop toffe speeltoestellen. Dus mochten je kids in de apenketting nét misgrijpen, dan vallen ze lekker zacht. Niets aan de hand dus en een mooi moment om de ‘zandengel’ te oefenen. Daar is hier genoeg ruimte voor!
speeltuinmorskieft.nl

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?