ESCAPEROOMS VOOR THUIS

Aan huis gekluisterd zitten was nog nooit zo leuk

We mogen langzaam weer gaan genieten van een heus sociaal leven buitenshuis. Maar een bezoekje aan een escaperoom zit er tot 1 juni nog niet in. Daar is iets op bedacht. De volgende escaperooms voor thuis zijn echte traktaties voor je hersenen. Let op, deze games zijn kant-en-klaar, maar hebben (soms) wat voorbereiding nodig. Let the games begin!

Coronaspel
Het coronavirus sluipt rond in de buurt. De opmars van het virus moet gestopt worden door opdrachten uit te voeren. Na elke opdracht duwen jullie het virus een beetje verder weg, maar het virus geeft zich niet zomaar gewonnen! Het einddoel van het spel is natuurlijk het virus verslaan…Als dit niet toepasselijk is! En gratis te printen.
oetang.be

Feestescape
Jullie zijn uitgenodigd voor een feestje, maar als iedereen binnen is valt de deur in het slot en kan niemand er meer uit. Door het oplossen van puzzels en het zoeken naar voorwerpen kunnen jullie uiteindelijk de sleutel vinden en zo de ‘deur openmaken’. De kamer mag versierd worden zoals je verwacht bij een feestje. De cadeautjes staan al klaar en er zijn verjaardagskaarten met felicitaties met de post gekomen. Alleen zelf even de taart verzorgen en opeten.
feestescape.nl

Via Bol.com (zelf printen)
Het verlaten huis staat al heel lang leeg. De mensen die hier woonden zijn plotseling verdwenen en niemand weet waar ze zijn gebleven. Er wordt gezegd dat het spookt in het huis en dat je alleen kunt ontsnappen als je het juiste wachtwoord weet. Om achter dit wachtwoord te komen, moeten alle raadsels en puzzels van de zes kamers die je in het huis tegenkomt opgelost worden. Al velen hebben dit geprobeerd maar het is nog nooit iemand gelukt te ontsnappen. Gaat het jullie wel lukken?
bol.com

De familie Groen in Avonturenland
De avonturen van de Familie Groen zijn te koop als download (om zelf te printen en te spelen) en als postpakket dat wordt thuisbezorgd (klaar om te spelen). Het verhaal: Attractiepark Avonturenland zit met een groot probleem. Over een uur komt de burgemeester met de prijs én 1000 kinderen die vandaag gratis naar binnen mogen. Maar iemand heeft het park gesaboteerd. “De attracties werken niet en ik kom niet in het elektriciteitshuisje, waar ik alles weer aan kan zetten. De code is veranderd en ik weet misschien wel door wie. Beste Familie Groen, HELP me alstublieft.”
defamiliegroen.nl

SOS-Events (online variant)
Denk jij samen met je kinderen de geheime uitgang van het oude kasteel te kunnen vinden? Jullie hebben hiervoor 1 uur de tijd.Meedoen is makkelijk; na het voltooien van de boeking ontvang je automatisch de speluitleg en jouw persoonlijke inloggegevens van de app. Vervolgens kan de game direct gestart worden! De escaperooms zijn zo gemaakt dat je ze samen met je kinderen kunt spelen. Per leeftijdscategorie is er een escaperoom beschikbaar met een eigen thema dat past bij hun leeftijd (al vanaf 3 jaar). Nice!
sos-events.nl

printjefeestje.nl (zelf uitprinten)
Kijk zij hebben begrepen wat we willen: met dit escaperoom-draaiboek maak je je eigen escaperoom waar en wanneer je wilt. Je hebt slechts één ruimte nodig. Er is geen computer of internetverbinding nodig. De escapegame kan dus overal gespeeld worden, zelfs buiten (denk ook aan de vakantie op de camping in eigen land!) en is geschikt voor kinderen van ongeveer 9 tot en met 12 jaar. Je ontvangt het draaiboek en alle bijlagen digitaal. De opdrachtkaarten kun je zelf printen.
printjefeestje.nl

ClockDown
Dit is een spannende en interactieve escaperoom vol met spionnen en geheimagenten. De escaperoom-opdracht (duur: ongeveer 45 minuten) is een onderdeel, daarnaast krijg je ook nog andere opdrachten en moet je (of liever: moeten jouw kids) met behulp van een mobiele telefoon en met gebruik van een speciale ClockDown website een verdwenen geheimagent proberen te bevrijden. Spannend detail: jullie krijgen hulp van een mysterieuze contactpersoon. Bij de verschillende opdrachten worden er geheime toegangscodes verdiend, waarmee jullie steeds verder toegang krijgen op de website om dichter bij het einddoel te komen. Voor als je echt uit wil pakken: er kan een heel versier/verkleed-pakket omheen gekocht worden!
locohippo.com

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?