JONGENS, WAT IS HET HEET

Je hoofd koel houden

Net wanneer je denkt dat het niet warmer kan worden, slaat de hitte je de volgende dag nog net iets harder in je gezicht. Met het stijgen van de temperatuur kan het met je humeur juist de andere kant op gaan. Je kinderen fulltime om je heen, terwijl jij werkgerelateerde brandjes probeert te blussen. Werken op kantoor in een klamme onderbroek. Of met een paar ruziënde kinderen toch maar weer richting afgraving waar hopelijk geen blauwalg is. Tja, dat lontje kan wat aan de korte kant zijn tijdens dit tropenweer. Toch moet jij als moeder je hoofd koel zien te houden. Hoe, dat lees je hier.

De inflatable helemaal voor jezelf

Even geleden heb je het zwembad in de tuin opgezet. Ook al weet je dat ze zich na drie keer plonzen het liefst weer terugtrekken met een tablet, het ding staat er toch. En vooruit, zo nu en dan wordt er fijn gespeeld en heb je even een moment voor jezelf. Maar ja, het is dertig-zoveel-graden en terwijl zij spetterpret beleven, drijf jij van de bank af. Optie één: je springt erbij, sopt hier een daar iemand, gooit met een balletje, zwaait naar de buurvrouw die net boven uit het raam kijkt en deelt ijsjes uit. Nu ben je letterlijk en figuurlijk een coole moeder.

Optie twee: je draait het programma van optie één vol overgave af en zegt na een half uurtje of wat: ‘Jongens, wat was dat gezellig. Tijd om je af te drogen en even uit de zon te gaan. Af en toe een pauze nemen is nodig in deze hitte. Ga lekker binnen zitten en natuurlijk mag de televisie even aan.’ In minder dan geen tijd zitten je bloedjes op de bank. Dit is je kans om zelf op die stroopwafel/donut/rookworst/flamingo te gaan dobberen in je homepool. Tip: zet alvast een dorstlesser klaar voordat je in de poel des geneugten springt.

Pakken aan tijd wat je pakken kunt
Opstaan lang voordat iedereen wakker is, klinkt voor de meesten niet als een traktatie. Toch is de winst groot. Wanneer jij ’s morgensvroeg naar buiten gaat voor een hardlooprondje/stevige wandeling/oefeningen in de tuin terwijl de rest op één oor ligt, geeft dat je een boost waar je de rest van de dag profijt van hebt. Ben je niet zo’n ochtendmens? Pak je moment dan ’s avonds wanneer het grut schoon en fris op de bank zit, een spelletje speelt met paps of andere mams of een boekje leest en ga dan naar buiten. Landerijen en achterafweggetjes doen wonderen voor je gemoedstoestand. Adem in, adem uit.
Houd een toe-maar-dag

Lukt het gewoon even niet om de lieve vrede te bewaren? Ben je door al je goede ideeën heen? Smelten jouw puf, zin en tijd om de dag enigszins soepel te laten verlopen als ijsklontjes in een glas water? Dan zit er maar één ding op: volledige overgave. Vandaag kan en mag alles. Twee uur lang Robloxen op de tablet? Soit. Intussen een pak koekjes wegknagen? Doe maar. Twee films achter elkaar kijken? Goed hoor. Een taart maken en die dan samen helemaal opeten? Why not. ’s Avonds een frietje halen en deze aftoppen met een magnum? Het is maar één keer vakantie. Laat het losssssssssssssssss. Kinderen een topdag, dus jij ook.

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?