LIJSTJE MET TOPPERS

Storytel tips

Coronatijd: al lezend verslaan we heel wat loze uurtjes. We hebben meer tijd en minder mensen om ons heen en dat schept ruimte voor andere verhalen. Maar wat we soms nóg liever willen, is onze ogen dicht doen. Goed nieuws: met Storytel kun je én luisteren én een dutje faken. Hierbij ons lijstje met toppers:

VOOR MAMA’S

De zeven zussen
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Zonder publiek
Zonder publiek is de debuutroman van scenarioschrijfster en voormalig actrice Marjolein Beumer. Zi is ook degene die het scenario voor de zeer succesvolle Soof-films schreef. Deze roman is een verhaal over de mooie en minder mooie kanten van het moederschap. Over de feilbaarheid van het leven, de kracht van verbeelding en de angst nooit goed genoeg te zijn. Maar bovenal is het een invoelende en ontroerende roman over familie en over de liefde in al haar kwetsbaarheid. Catherina Pecheur heeft als grande dame van het Nederlands toneel altijd in het middelpunt van de aandacht gestaan, zowel op het toneel als daarbuiten. Wanneer ze haar geheugen begint te verliezen verandert echter alles. Ineens is ze afhankelijk van de steun van haar dochter Laura. Maar die staat niet meteen open voor een moeder die er nooit voor haar is geweest. Bovendien heeft Laura zorgen om haar eigen dochter.

Zaadvragers

Zaadvragers is een Storytel Original. Het is een 10-delige audioserie over de bijzondere, vaak hilarische – maar zeker niet vlekkeloze – zoektocht van een lesbisch stel naar, uhm ja, zaad. Zie hieronder ook de synopsis. De serie werd geschreven én ingesproken door Vanessa Jorissen, comedian en tekstschrijver. Bijzonder is dat Vanessa de inspiratie voor deze audioserie uit haar eigen ervaring putte. Tijdens haar zoektocht naar een spermadonor vond ze dat er maar weinig over dit onderwerp voorhanden was waar ze zich mee kon identificeren.

De serie beschrijft op een humoristische en openhartige wijze de wereld van spermadonoren, zwangerschapstwijfels, en alles wat je niet moet zeggen tegen een lesbische vrouw die kinderen wil. Vanessa brengt dit verhaal exclusief via de audioserie naar buiten om andere mensen mee te nemen in een wereld waar ze niet snel mee in aanraking zullen komen, en zo wel: om ze een stapje verder te helpen. Een inspirerend verhaal vol ontroering, recht voor z’n raap en gebracht met een flinke dosis humor.

VOOR KIDS:

Brief voor de koning
Tiuri verbreekt de regels, die bepalen dat hij met niemand mag praten in de nacht voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Hij opent de deur.

Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht. Tiuri wordt achtervolgd door boosaardige Rode Ruiters, die hem met de dood bedreigen. Maar hij is vast van plan de uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen te bezorgen. De Zwarte Ridder met het Witte Schild heeft niet voor niets zijn leven gegeven…

Het leven van een loser
In Het leven van een Loser vertelt Jeff Kinney het verhaal van een onvergetelijke antiheld. Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek…

Deel van de succesformule van Het leven van een Loser zijn de vele cartoons die het verhaal doorspekken. De grootste uitdaging voor het luisterboek was dan ook om deze visuele humor om te zetten in auditieve humor. Hiervoor is gebruikgemaakt van verschillende geluidseffecten, en – niet in de laatste plaats – de vele registers van voorlezer Job Schuring. De luistereditie is hiermee een mengeling tussen een luisterboek en een hoorspel geworden.

Het leven van een loser is ongekend populair bij met name jongens van 10 jaar en ouder. De boeken staan steevast hoog in de bestsellerlijsten en er zijn inmiddels twee films verschenen.

Ronja de roversdochter
In Ronja’s geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder…

storytel.com

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?