TERUG IN DE TIJD

7x geschiedenis uitjes

rd-Brabant
Dit is een pareltje. In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door de verhalen over het dagelijks leven in het verleden. Je mag hier zelf hout kloven, brood bakken of een zwaard smeden. Maar er is nog meer te doen, zoals: boogschieten, amulet maken, potten bakken en boomstamkano varen…
prehistorischdorp.nl

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum – Gelderland
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur neemt je mee in de tijd dat er nog geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden, maar ook heel veel beren en speelgoed uit de tijd van onze opa’s en oma’s. Er kunnen oudhollandse spelletjes gespeeld worden (yes!) en soms komt de Poppen- en Berendokter op bezoek.
ambachtenmuseum.nl

Museum Romeinse Katakomben – Limburg
Met een gids daal je in dit museum af naar graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Dwalend door de onderaardse gangen neemt hij je mee naar lang vervlogen tijden, naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. En speciaal voor alle jonge avonturiers is er een spannende tocht in een onderaards labyrint! Samen op zoek naar de heilige Cecilia, die op een geheime plek in dit ondergrondse doolhof begraven ligt…
katakomben.nl

Drents Museum – Drenthe
Meisjesmama’s opgelet! Maak kennis met het grootse poppenhuis van Nederland, waar je zelf doorheen kunt lopen om de bewoners van dit huis te ontmoeten. Tijdens de multimediatour kies je zelf welke bewoner je rondleidt. Wordt het meester Johannes Van Lier, dochter Barbara, kokkin Tallegien of een van de andere bewoners? En dit is nog maar één van de activiteiten van het Drents Museum.
drentsmuseum.nl

Batavialand – Flevoland
Weer of geen weer Batavialand heeft heel veel buiten- én binnenactiviteiten geschikt voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend. Een korte opsomming van wat er te doen is: blacklight speurtocht, landkaart maken, kanonschieten, broodjes bakken, vis roken enzovoort, enzovoort. Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip De Batavia, ontdek het leven in de zeventiende eeuw, duik in de geschiedenis van Flevoland en bouw zelf een dijk in het Watertheater. Trek hier maar een dag voor uit!
batavialand.nl

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?