UITJES MET DINO’S

7x Grrrroooaaarrrrrr!

Grrrroooaaarrrrrr! Hoor jij ook regelmatig een ferme grom voorbij komen? Inclusief botsende dino’s en lawaaiige terreinwagens die dinosaurussen opsporen? Dan wordt het hoog tijd voor een dino-uitje! Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Historyland – Zuid Holland
Voor een ‘high five’ met een Tyrannosaurus Rex ga je naar Historyland. Deze grote vriend vind je namelijk met meer vrienden in het buitenpark. Maar ga je met een broertje of zusje dat niet per se van dino’d houdt, dan is dit park helemaal een uitkomst. Want er is nog véél meer te doen. Ga naar de laatste IJstijd waar je bibberend van de kou oog in oog komt te staan met een levensgrote mammoet, holenbeer of sabeltandkat, klim in een MIG2 en gevechtshelikopter of waan je heel even een wetenschapper wanneer je zelf op zoek gaat naar echte fossielen.
Klik hier voor meer info

Natuurmuseum Brabant – Noord Brabant
Dit is een tentoonstelling, maar dan écht een gemaakt op kinderen. Dus met veel opdrachten en uitprobeersels. ‘Vreemde vogels, die dino’s’ gaat over de evolutie van een groep dino’s tot vogels en laat zien hoe de dinofamilie van ‘Theropoden’ heel langzaam eigenschappen van vogels heeft ontwikkeld. Er zijn opdrachten voor vier- tot zevenjarigen, voor achtplussers én speciale imponeerweetjes voor ouders, die indruk willen maken op hun kind. Ook is dit de eerste tweetalige tentoonstelling voor het museum: alle teksten en opdrachten zijn ook in het Engels te lezen en te horen.
Klik hier voor meer info

Dinoland in Zwolle – Overijssel
In Dinoland ga je terug naar de tijd van de dinosaurussen, miljoenen jaren geleden. Je maakt er kennis met meer dan 100 soorten uit het Trias, Jura en Krijt-tijdperk. Veel van de dino’s die in Dinoland staan, zijn op ware grootte. Zo zie je goed hoe groot dino’s echt zijn geweest. Ben je na het vergapen aan al dit moois klaar voor wat actie? In Dinoland kun je ook klimmen, lasergamen, fossielen zeven en minigolf spelen.
Klik hier voor meer info

Dino Experience Park in Gouda – Zuid Holland
Hier ben je een echte ranger! Tenminste, als je alle vragen in je Ranger Paspoort weet te beantwoorden. In het dinopark ontdek je de dinosauriërs die onze aarde miljoenen jaren geleden bevolkten. Van de bekende T-Rex tot aan minder bekende dino’s, zoals de Lycorhinus. Ga met ze op de foto, graaf zelf een dinoskelet op of speel minigolf tussen de dinosaurussen!
Klik hier voor meer info

Landgoed Tenaxx, dinopark in Groningen – Groningen
De Triceratops, de Velociraptor en natuurlijk de Tyrannosaurus Rex… ze zijn allemaal te vinden in de bossen van Landgoed Tenaxx! In totaal zijn er meer dan dertig dinosaurussen, nagemaakt op ware grootte. Ze staan verscholen in het bos, dat wordt zoeken! Hoor ik daar nou iets…? Er is ook een kinderplein, daar bevindt zich een grote overdekte zandbak waar kinderen dinobotten en -eieren kunnen opgraven, een supergrote opblaasbare dinosurvivalbaan, een parcours met loopfietsjes en vuurplaatsen waar je zelf pannenkoekjes kunt bakken. Ook kun je hier op zoek naar ‘de schatten van Tenaxx’: dinotanden, edelsteentjes of goud.
Klik hier voor meer info

Oertijdmuseum in Boxtel – Noord Brabant
Onze favoriet. Een waar je ook heel goed naartoe kunt wanneer het minder lekker weer is. Dit museum is ook bekend als het Dinosaurusmuseum. Het is het grootste geologisch museum van het land. Binnen wandel je tussen levensechte dinosaurussen en heel veel verschillende fossielen uit alle tijdperken. Buiten struin je door de Oertijdtuin en het Oertijdbos, met reusachtige dinosaurussen en andere dieren uit de oertijd. En met allerlei planten en bomen die al bestonden lang voordat er mensen waren. Als je wilt, krijg je informatie met de oertijdapp. En mocht het wél lekker weer zijn; er is ook een leuke speeltuin.
Klik hier voor meer info

Dinopark Amersfoort en DinoAdventures – Utrecht
Natuurlijk ga je ook in dit dinopark terug in de tijd. Ogen dicht en: hop, je loopt rond tussen levensgrote dinosaurussen. Van de brullende Brachiosaurus tot de vliegende Pterodactylus. Kijk je ogen uit en ontdek alles over de ruim zeventig dino’s die je tegenkomt. Mocht je nog geen echte dinokenner is huis hebben, je kunt het hier worden! Wist je dat je zelfs levende dino’s tegen het lijf kunt lopen? Wááát? Wellicht ook de rest van het park even meepikken?
Klik hier voor meer info

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?