ZITTEN IS HET NIEUWE KANKER

….what’s next?

Zijn we net bekomen van de ene shock (Marco en Leotine nemen ‘afscheid’ van hun sprookjeshuwelijk; waar gaat het hene met deze wereld?) dient het volgende onheilspellende bericht zich al aan…wat blijkt?

‘Al in 2010 werd beweerd dat veel zitten nog slechter is dan roken. Sinds die tijd zijn er talloze studies verschenen die de stelling ondersteunen. Veel zitten kan leiden tot hart- en vaatziekten en diabetes. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het leidt tot klachten bij het bewegen, angsten en zelfs kanker’.

En dan denk je misschien: nou, maar goed dat wij in Nederland wonen. We hebben het hier helemaal voor elkaar: HEMA-rookworsten, treinen die regelmatig op tijd rijden en niet te vergeten een knettergoeie tv-schurk Ludo Sanders. Oh ja, en we zitten vast niet zoveel op ons achterste als de rest van Europa. En dáár maak je een denkfout. Want Nederlanders zijn kampioen in zitten; ze zitten meer dan inwoners uit andere Europese landen! Hoger opgeleide werknemers zitten op een werkdag gemiddeld 10,1 uur waarmee het Nederland op de zesde plaats staat in Europa!

Met wat omdenk-fantasie is dit natuurlijk goed nieuws. We blinken internationaal gezien weer ergens in uit (ik zeg: bedenk een oranje zittenue en schrijf een kampioenschap uit) en voor de rokers onder ons is dit ook een hart onder de riem (rook die sigaret wel staand dan!).

Maar het-glas-is-halfvol-mens in mij negeert dit gematigde positieve nieuws direct. Ik zie mij genoodzaakt om allerlei informatieve Netflix-series (G.L.O.W. kijk ik echt om meer over worstelen te leren) voortaan niet meer in foetushouding op de bank weg te binge, maar al jumping-jackend te gaan absorberen. En dat is niet cool. Want hoe eet je chips, terwijl je al hupsend Orange is the new Black kijkt? Hoe krijg je je cola/biologische muntthee/gin-zonder-tonic nu effectief weggeslurpt tijdens het doen van sit-ups?

Het -zit vooral niet op je- gat in de markt lijkt mij hier een manier bedenken om én kampioen bipszitten-af te worden én de broodnodige versnaperingen te kunnen nuttigen, terwijl je je slimmer kijkt.

Iemand?

Hallo?

Ik heb je gevoel dat niemand, behalve ik, hier mee zit…

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?