ZO ZONDAG…

Een lekker potje vervelen

Vroeger, als kind, was zondag niet bepaald mijn favo-dag van de week. Ondanks dat ik me prima kon vermaken met poppen en badjes, sloeg de verveling hoe dan ook ergens hard toe.

Vaak ging die verveling trouwens gepaard met van die typische regen en bewolking op de achtergrond. Mijn huidige zondagen hebben meer weg van iets minder drukke dinsdagen of best wel volle vrijdagen (die verrekte was moet gedaan worden, de vriezer vriest bijna dicht, hebben we serieus nog maar een half pak melk?…) en voordat ik het weet, staat er weer een hysterische maandag aan de deur te rammelen.

Het moge duidelijk zijn dat er iets goed misgaat met die zondagen van mij. En dan is er binnen mijn gezin ook nog sprake van een grote verdeeldheid aan zondagse verlangens en behoeften. Dochter nummer één speelt het liefst de hele dag –in pyjama- met al haar ‘vergeten’ speelgoed (‘Mam, nu kan ik eindelijk weer eens met Playmobil, Lego Friends, Pinypons en Barbies tegelijk spelen’). Dochter nummer twee besteedt haar zondag het liefst aan schermpjes in welke vorm dan ook (‘s Morgens word ik wakker gefluisterd door een stemmetje dat vraagt: ‘mag ik plies, plies, plies, plies, plies, plies op de IPad, jouw telefoon of de tv aanzetten?’) Zoonlief wil in z’n onderbroek naar beneden en ontwijkt de hele dag alles wat neigt naar verzorging (‘Even tandenpoetsen jongen: ‘Nee, ik hoef niet naar school!’ ‘Kom dan trek ik je sokken aan’: ‘Nee, ik hoef niet naar buiten!’ ‘Eet een boterham’: ‘Nee, ik heb geen honger!’). En dan is er natuurlijk nog de man. Hij zweeft ergens tussen: ‘we moeten natuurlijk wel naar het bos/de speeltuin/fietstochtjes maken/eikels rapen/zelf taarten/koekjes en pizza’s bakken, maar we kunnen natuurlijk ook drie films kijken en friet halen…’

Voor alles valt wat te zeggen. Tuurlijk schatje, speel jij maar met je vergeten speelgoed, ja hoor XXL tv kijken is geen probleem, en ik snap dat je je dag wil doorbrengen in je onderbroek met ongekamd haar en mosjes op je tanden, een frisse neus halen is zeker fijn mop, doen we, bak jij dan nu taart en pizza’s of straks?En als jullie mij zoeken, dan ben ik even boven. Daar ga ik me lekker een potje ouderwets doodvervelen. Ik hoop dat het regent.

 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?