NIEUW, NIEUW, NIEUW!

Met een STUDIO VACAY IN DE KINDERKAMER VOELT IEDERE DAG ALS VAKANTIE

Ken jij CITYMOM? De hotspot & lifestyle website voor moeders in de stad. Ja, dat dachten we al. Ons oog viel op een te gek kleed voor in de kinderkamer van het label STUDIO VACAY. En wat blijkt? De founder van CITYMOM, Bettina Neseker, is de ook de creator achter STUDIO VACAY. Tijd voor een interview!

Naam : Bettina Neseker

Leeftijd: 39

Bekend van: De hotspot en lifestyle blog voor moeders; www.citymom.nl en het onlangs gelanceerde kinderkleden merk STUDIO VACAY  www.studiovacay.com

Kinderen: dochter van 8 (Bobbi) en zoon van 4 (Fitz)

Wat houdt jouw job rondom CITYMOM in? 

“Ik bedacht mijn website CITYMOM in 2012, omdat ik, toen ik zwanger was, een online overzicht miste van wat waar zat in de stad voor zwangeren en moeders. Ik maakte een start met mijn cityguide. Ik bracht alle kindvriendelijke plekken in kaart en ook waar je als zwangere bijvoorbeeld in je eigen buurt zwangerschapsyoga kon doen.

Op mijn site postte ik daarnaast blogs, puur om mensen naar de site te trekken. Ik begon het bloggen leuker en leuker te vinden en zo is mijn site, zonder dat dit in eerste instantie de bedoeling was, uitgegroeid tot de blog die het nu is.

Ik werk er na al die jaren nog steeds met veel plezier aan, want het blijft super leuk om nieuwe hotspots te ontdekken, te reizen voor CITYMOM en die plekken vervolgens weer te delen. Ook heb ik een zwak voor mooie kinderkamers of nieuwe kindercollecties. Deze inspiratie deel ik dan ook graag met mijn volgers. Naast het creëren van content en het bezoeken van plekken, steek ik veel energie in samenwerkingen, maak ik foto’s en besteed ik uiteraard aandacht aan mijn social media.”

Nu is daar STUDIO VACAY. Wat voor label is dit?

“In mijn zoektocht naar de mooiste kinderkamers kwam ik telkens tot de conclusie dat deze ‘markt’ iets miste: mooie grote vloerkleden. Kleden zijn er wel, maar ze zijn óf te klein, óf gemaakt van materialen die je liever niet in huis haalt óf alleen in een zachte babykleur te verkrijgen. Het perfecte vloerkleed heb ik al die jaren niet kunnen vinden, daarom besloot ik zelf een vloerkledenlijn op te zetten.

Mijn kleden worden op bestelling gemaakt en gefabriceerd. Dat houdt in dat er geen onnodige productie plaatsvindt. Op deze manier zijn de kleden duurzaam en uniek. Het biedt daarnaast de mogelijkheid om ieder kleed te customizen. Wil je een kleiner kleed, liever een andere kleur of een kleed in de vorm van bijvoorbeeld een zandkasteel? Geen probleem bij STUDIO VACAY.” 

Welke sfeer is typerend voor het merk?

“Kleurrijk en uitdagend: echte blikvangers. Dit is mijn uitgangspunt voor ieder afzonderlijk vloerkleed. Elk kleed moet bij kinderen een herinnering of gevoel naar boven halen waar avontuur, spelen en geborgenheid voorop staan. Een vakantiegevoel, maar dan in het eigen huis!

Ik wil stoere, unieke, mooie producten aanbieden en geen concessies doen op het gebied van duurzaamheid en eerlijkheid. Tegen een branche waar sprake is van (kinder)arbeid en goedkope materialen wil ik een vuist maken. Er is bewust gekozen voor een eerlijke productie en productieproces. Alle kleden worden met de hand gemaakt, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit eucalyptus garen. Eucalyptus garen is sterk, zacht en heeft een sterke antibacteriële werking. Daarnaast is het een duurzaam materiaal. Hierdoor zijn mijn kleden duurder dan een kleed van, bijvoorbeeld een H&M. Maar ik zou niet kunnen slapen als ik wist dat mijn kleden door kinderen in China of India worden gemaakt en daarbij ook nog eens het milieu vervuilen.”

Wat is jouw favoriete item?

“Het Sunset vloerkleed is echt mijn baby, daar begon dit avontuur mee. Ik heb het design voor dit kleed letterlijk op een servetje getekend. Toen het item af was en ik het voor het eerst zag, ging ik bijna huilen van blijdschap. Bijna een beetje als een bevalling zeg maar, dat je je kind voor het eerst in je armen vasthoudt!”

Je hebt een passie voor interieurstyling. Hoe uit zich dat bij jou?

“De interior junkie in mij komt op dit moment vooral naar boven in mijn eigen huis. We zijn ons hele huis aan het verbouwen en de inrichting bedenk ik zelf. Ik kan mijzelf uren verliezen op Pinterest en woonbladen.

Daarnaast deel ik foto’s van ons huis op mijn instagram @citymomnl en deel ik interieurinspiratie via mijn stories. Hiermee inspireer ik op mijn beurt anderen hopelijk weer.

Ook vriendinnen vragen geregeld om advies. Ik heb bijvoorbeeld de kinderkamer van een goede vriendin ingericht. Dat was gaaf om te doen! In het nieuwe jaar ga ik daarom een opleiding tot interieurstylist doen, puur voor mijn eigen plezier.”

Wat hoop je in de toekomst nog meer te kunnen toevoegen aan VACAY-collectie?

“Momenteel ben ik bezig met behang en hoop ik de collectie met meer vacation vibe items uit te breiden, allemaal accessoires voor de kinderkamer. Mijn uiteindelijke droom is een hele lijn met diverse summer feeling producten!”

 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

ONDERDEEL ZIJN VAN MAMALEEST?

Heb je vragen, wil je adverteren of mamaleest in je winkel verkopen?