Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Anonieme analytische cookies om het gedrag van bezoekers na te gaan en de website aan de hand van deze gegevens te verbeteren. Daarnaast worden ook marketing cookies gebruikt door derden om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Ook wordt er gebruik gemaakt van deze cookies om integratie met social media mogelijk te maken. Denk aan video's op Youtube of functionaliteiten van Facebook.

Stakingsdagen, tropenroosters, extra lange weekenden en alles wat daartussen zit vragen om fris entertainment en ander vermaak.

Mamaleest is een magazine boordevol eropuitjes, knutselideeën en leesartikelen waar zowel moeders als kinderen blij van worden.

Stakingsdagen, tropenroosters, extra lange weekenden en alles wat daartussen zit vragen om fris entertainment en ander vermaak.

Mamaleest is een magazine boordevol eropuitjes, knutselideeën en leesartikelen waar zowel moeders als kinderen blij van worden.

I scream, you scream, everybody icecream

Als de mussen van het dak vallen

Het belooft een hete zomer te worden. Niets zo fijn als een zwembad, leuke poolboy en een caloriearme cocktail. En als dat er dit jaar niet in zit, dan gaan we voor ijs. Veel ijs. In de supermarkt is keuze genoeg. Maar thuis maken is net zo makkelijk. Check deze ijskoude recepten.

Splitijsjes

2 sinaasappels, 2 bakjes Griekse yoghurt (2x150 ml), 50 ml water, lepeltje honing.- Pel de sinaasappels (haal zoveel mogelijk harde stukjes weg en doe ze samen met wat honing en het water in de blender.

- Giet de ijsvormpjes driekwart vol met het sinaasappelmengsel uit de blender en zet ze voor 30 minuten in de vriezer. Steek de stokjes erin.

- Meng ondertussen de Griekse yoghurt met nog een scheutje honing en haal na 60 minuten de ijsjes uit de vriezer. Schep op elk ijsje een laag Griekse yoghurt en zet het terug in de vriezer.

- Wacht nu 4 uur en haal ze uit de vriezer.

Tropische ijsjes

200 ml kokosmelk, 1 rijpe mango, 200 ml kokosmelk, 1 el honing, 1 el suiker, 3 el limoensap- Snijd de rijpe mango in grove stukjes.

- Voeg daaraan de kokosmelk, het limoensap, de honing en de suiker toe.

- Stop alles in de blender. Blijf mixen, totdat je een mooi en egaal mengsel hebt.

- Schenk het mengsel in de ijsvormpjes en zet ze in de vriezer.

- Wacht nu 5 uur en haal ze uit de vriezer.

Bananenijsjes

1 banaan, 1 theelepel cacao, 200 ml (amandel)melk- Snijd de banaan in grove stukken en stop ze samen met een beetje (amandel)melk in de blender. Zet hem aan en fantaseer ondertussen over nieuwe schoenen/een eigen jacht/een grote bos rode krullen of wereldvrede.

- Voeg de cacao en de rest van de (amandel)melk toe en pureer alles.

- Schenk het mengsel in de ijsvormpjes en zet ze in de vriezer. 

- Wacht nu 5 uur en haal ze uit de vriezer.

Okay toegegeven, tegen de tijd dat jouw ijsjes klaar zijn had je al een dozijn raketjes weg kunnen likken. Maar er gaat niets, maar dan ook niets boven je eigen gepureerde, met liefde ingevroren home made ijs. Toch?

Wil jij meer Mamaleest?

Laat je e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van alle ins & outs.

Meld me aan

Vragen, Adverteren of Mamaleest in je winkel?